Tudtad, hogy a tea tönkreteheti az egész­sé­ge­det?

Az emberi szervezet képtelen a C-vitamin (Aszkorbinsav) előállítására
2017-01-12
Ismerd meg a Vitamin Bottle herbal teákat!
2017-01-30

Tudtad, hogy a tea tönkreteheti az egész­sé­ge­det?

Legtöbben azt gondolják a teáról, hogy finom, fris­sítő és egész­sé­ges. Egyes egészségügyi ta­nul­má­nyok sze­rint azon­ban ez a finom ital akár ve­szé­lyes is lehet az egészségedre. El­árul­juk, miért?!

Egy toxikológiai vizsgálat során több mint 20 féle teát teszteltek a kutatók, és mindegyikben jelentős mennyiségű ólmot találtak. Ez a veszélyes fém többek között szív-, vese- és termékenységi problémákat okozhat. A vizsgálat során a három percig áztatott teák 73 százaléka, míg a 15 percig áztatott teák 83 százaléka tartalmazott egészségre veszélyes mennyiségű ólmot. A 15 percig áztatott teák 20 százaléka veszélyes mennyiségű alumíniummal is szennyezett volt. Egy másik, esettanulmány szerint a citromsavval dúsított teákban magasabb volt az alumínium, a kadmium és az ólom szintje, mint a sima teában. Különösen a citromos, filteres teák voltak veszélyesek, ezek 50-70 százalékkal több nehézfémet tartalmaztak, mint a szálas teák.

A vizsgálat rávilágított az olcsó teák fluortartalmára is, amely meghaladta az ajánlott szintet. Az olcsóbb teafélékben jóval több fluor volt, mint a minőségibb, kicsit drágább változatokban, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy az olcsóbb teákat az ültetvények más részein, más technikával takarítják be. A túlzott fluorfogyasztás károsítja a fogakat, a csontokat és az ízületeket, ráadásul, ha éhgyomorra iszod a fluort tartalmazó teát, többet vesz fel belőle a szervezeted.

Az egészségügyi elemzés során 50, kisbabáknak és terhes nőknek ajánlott gyógyteát elemeztek a kutatók, és megdöbbentő módon 86 százalékukban megtalálták ezt a májkárosodást okozó alkaloidát, amely egyébként bizonyos virágzó növényekből származik.

Hogyan idd biztonságosan?

Ne áztasd három percnél tovább a teafüvet és lehetőség szerint kerüld el a legszennyezettebb régiókból, Kínából, Indiából és Sri Lankáról származó olcsó teafüveket! A fehér tea is jó választás, mivel ennek leveleit nagyon zsengén szüretelik, így nincs ideje felszívni a szennyező anyagokat. A teát inkább üvegpohárban, mint porcelán csészében tálald, a porcelán csésze máza ugyanis szintén tartalmazhat ólmot. Az esetleges nehézfém-szennyezés hatását ellensúlyozhatod, ha elegendő ásványi anyagot és D-vitamint viszel be a szervezetedbe.

A filteres tea helyett inkább az egészségesebb szálas teát válaszd, mivel ez jobb minőségű, mint amit a filterben találsz. A filteres teában általában több a szennyező anyag, ezért ha csak ez van otthon, kevesebb ideig áztasd, mint a szálas változatot. Ha a fluortól tartasz, szintén csökkentsd az áztatási időt, és ragaszkodj a minőségi teákhoz, főleg ha naponta többször is teát iszol. Igaz a teafű kiszerelés kicsit drágább, mint az olcsó egészségre káros társai, de hosszabb távon többszörösen megtérül az ára. Inkább teára költs, mint sokkal drágább gyógyszerekre.

A minőségi, adalékanyag mentes Vitamin Bottle Herbal gyógyjellegű teák tiszták, a teafüveken és a gyógynövényeken kívül semmi mást nem tartalmaznak, hozzáadott cukrot sem!

Kattints a gombra és nézd meg a természetes Vitamin Bottle Teákat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.