A tea egyfajta csodaital, amivel mindenkinek ​érdemes kezdenie a napját

A legegészségesebb gyümölcslevek
2016-12-20
Ha idén egy dolgot tartasz be, legyen az életmódváltás!
2017-01-11

A tea egyfajta csodaital, amivel mindenkinek ​érdemes kezdenie a napját

Cup of tea with mint and lemon on a wooden background

A tea egyfajta csodaital, amivel mindenkinek ​érdemes kezdenie a napját - állítják francia kutatók, akik szerint a rendszeres teafogyasztás csökkentheti a korai halálozás kockázatát.

A mai kutatási eredmények szerint a rendszeres teafogyasztással közel 30 százalékkal csökkentheted a szív és érrendszerrel összefügg​ő korai halálozás esélyét. Szakértők szerint a tea még a kávénál is egészségesebb. A tea jótékony hatását a flavonoidoknak, a szív szempontjából fontos antioxidánsoknak köszönheti. A kutatás szerint már a korábbi vizsgálatok is bizonyították a kávé és a tea egészség​ ​megőrzésben játszott jelentős szerepét. "Ennek ellenére, ha választanod kell​,​ érdemes a tea mellett döntened, ha hosszú, egészséges életet szeretnél.”

Miért a tea?

A közismert filteres tea helyett hatékonyabb a szálas teát választanod, melyben több a hatóanyag, mint a tasakos társaiban. Kevés nátrium található benne, viszont nagyobb mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot és fluort. A teának enyhe feszültségoldó hatása van. A fekete mellett a zöld tea is bevált agyserkentő, és ennek fogyasztása előnyösebb, mert gyors felszívódása egyenletesebb, kiegyensúlyozottabb, hosszabb ideig tart, és koffeintartalma alacsonyabb. Emellett számtalan kísérlet igazolta már, hogy daganatmegelőző hatása van.

Ezenkívül számtalan eredmény is bizonyítja, hogy a tea képes befolyásolni a vérnyomást. A rendszeres teafogyasztók vérnyomása ugyanis a megfigyelések szerint jóval alacsonyabb volt mint azoké, akik nem teáznak.

A kávéfogyasztók szív és érrendszeri betegségek szempontjából sokkal inkább veszélyeztetettek, mint a teafogyasztók. Ráadásul a nemek között is jelentős az eltérés. A férfiak általában több kávét isznak, míg a nők inkább a teát részesítik előnyben.

Vizsgálati eredmények​k​el igazol​t, miszerint a tea közel 25 százalékkal csökkenti a nem szív és érrendszeri eredetű halálozás esélyét.

Mi a Vitamin Bottle-nél folyamatosan azon dolgozunk, hogy lehetőséget nyújtsunk azok számára​,​ akik szeretnének kizárólag természetes összetevőkből készült teákat fogyasztani és ezzel megnövelni a hosszabb​,​ egészségesebb​, minőségi​ életet.

Kattints a linkre és ismerd meg a Vitamin Bottle teákat​!​

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.