Hallottál a mák gyógyító hatásáról?

Miért jobbak a testvajak, mint a testápoló krémek?
2016-12-19
Miért kell minden csecsemőnek, gyereknek D3 vitamint adni télen?
2016-12-19

Hallottál a mák gyógyító hatásáról?

A mákolajat már a 19. században is sokféleképpen hasznosították : szappant, lakkot és lámpaolajat készítettek belőle, sőt még főzéshez is használták. Manapság a máknak főképp a konyhában van nagy szerepe, azonban felismerték, hogy az egészségre is nagyon kedvező hatással van.

A mákból hidegen sajtolt magolaj telítetlen olajsavakat, mint linolénsavat (Omega-6, 60-65 %), B6-vitamint, E-vitamint, Kalciumot, Magnéziumot, Vasat és

Foszfort tartalmaz. A mákolajnak számtalan kedvező hatása van, többek között:

csökkenti a trombózis és az embólia kialakulásának lehetőségét

fokozza a szervezet védekező mechanizmusát

növeli a szellemi teljesítőképességet

vérnyomás csökkentő hatással bír

gyorsítja a sebgyógyulást

gyorsítja a sebgyógyulást

idegerősítő, nyugtató és altató hatású

a csontritkulás megelőzésében és kezelésében orvosok által elismert hatása van

Érdemes a mákot felhasználni az étrendünkben, sőt hetente háromszor-négyszer ajánlott mákot fogyasztanunk, hogy a kívánt hatást elérjük. Azonban ha egyfolytában mákos tésztát és sütit eszünk, akkor hamar ráunhatunk erre a csodaszerre.

Épp ezért megoldás a Vitamin Bottle mákolaj kapszula, amiből érdemes naponta 1-et bevenni. A változó korban lévő nőknél kifejezetten fontos a mákolaj rendszeres használata. A mákolaj a népi gyógyászatban a csontritkulás régi ellenszere, mivel a természetes foszfor tartalma segíti a kalcium beépülését a csontokba. Mindemellett a mák magolaj hatóanyagai jótékony hatást gyakorolhatnak az idegrendszer működésére, erősíthetik az idegrendszert és fokozzák a szellemi teljesítőképességet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.